Кухня Рецепти

Паска на жовтках із незвичайним і дуже красивим декором з айсингу

Хочете спекти смачну паску – тоді вам потрібен перевірений рецепт! А щоб ваша паска була ще й красивою – ідея цікавого декору. Ми пропонуємо рецепт 2 в 1: і гарної паски, і прикрас!

14.04.2022 18:00

Паска на жовтках

500 молока, 15 жовтків, 500 г цукру, 50 г олії, 2 п. ванільного цукру, 150 г родзинок, 3 г солі, 100 г дріжджів, 200 г масла, 1 яйце.

Дріжджі розтерти з 250 г цукру. Додати тепле молоко, тоді додати збите яйце і 500 г борошна. Поставити підходити в тепле місце на 2 год. Коли підійде, додати розтерті з цукром і ванільним цукром жовтки. По трошки додавати просіяну муку. Порціями влити тепле масло, тоді олію. Тісто має бути еластичне, не липнути до рук. Місити щонайменше 45 хв. Вкінці замісу додати промиті, просушені родзинки (вже до сухих родзинок додати 1 ст. ложку борошна і добре вимішати. Так вони рівномірніше будуть в тісті). Поставити підходити в тепле місце ще на 1—1,5 год. Коли тісто підійде, викласти в добре змащені форми. Форми заповнювати на 1/3. Пекти при температурі 200° ~15 хв, тоді зменшити до 180° і пекти 10 хв, далі зменшити до 150° і пекти ще 15 хвилин. P.S. Яйця найкраще брати домашні, від них пасочка набуває неймовірного жовтого кольору.

Желатинова глазурь

6 ст. ложок води, 1 ч. ложка желатину, 200 г цукру, 4 г лимонного соку.

Желатин залити 2 ст. ложками холодної води. Залишити до набухання. В каструльку з товстим дном всипати цукор, додати 4 ст. ложки води і добре перемішати. Поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння, варити доки не розчиниться цукор. Зняти з вогню, трішки остудити, додати набряклий желатин і перемішати. Далі збивати десь 5 хв на максимальній швидкості міксера, доки маса не побіліє. Тоді додати сік лимона і ще продовжити збивати 30 с. Покривати холодні пасочки. Глазур швидко застигає, тому відразу після приготування швиденько використати.

Айсинг для прикрас на паску

Харчові барвники, кондитерські насадки і мішечок (якщо плануєте робити квіти), 5 г альбуміну (продається в магазинах для кондитерів на вагу), 30 г кип’яченої води (охолодженої до кімнатної температури), 1 ч. ложка лимонного соку, 1 кр. ванільного ароматизатора, 170 г цукрової пудри дрібного помелу (для більш щільної консистенції можна ще додати пудри).

Прикраси найкраще зробити завчасно, аби дати змогу їм гарненько просохнути. Альбумін замочити в воді на 20 хв. Тоді процідити. Додати частинами просіяну пудру, розтираючи суміш силіконовою лопаткою. Розтирати до „побіління“ маси, до її однорідності. Тоді додати сік лимона. За допомогою харчового барвника надати суміші потрібного відтінку. Якщо суміш загуста, додати трошки кип’яченої охолодженої води. А якщо зарідка, то просіяної пудри. Додавати по трошки, добре розтираючи лопаткою. Викласти в підготовлений кондитерський мішок, сформувати квіти або фігурки. Сушити мінімум три дні на пергаменті, нічим не прикривати. Коли добре висохнуть можна скласти в суху коробку. Зберігаються такі прикраси досить довго.

Рецепт і фото Світлани Пеняк

ВАМ ТАКОЖ БУДУТЬ ЦІКАВІ ТАКІ РЕЦЕПТИ: