Підготовка яблук
Гарненько промийте та просушіть рушником яблука. Очистьте від шкірки та розріже на тонкі скибочки, приблизно 0,5 см. Обробіть яблука 1% розчином солі.
Сушіння яблук
В духовці. Яблука покладіть в один тонкий шар та поставте сушитися у розігріту до 75 градусів духовку на 8 годин. Дверцята залиште трохи відкритими. Перевертайте шматочки один раз в пів години.
В мікрохвильовій печі. На тарілку покладіть бавовняну тканину, яблука розкладіть в один шар та просушіть 5 хвилин при 200 Вт.
В електросушарці. Яблука викладіть в один шар та залиште сушитися на 2 години.
На прямому сонячному промінні. Яблука покладіть на марлю, сушіть на сонці та іноді перегортайте. Таким чином сушіть 2 доби. Вночі ховайте яблука в домі.
Готові яблука повинні бути сухі, коричневого кольору, еластичні та м’які.
Способи зберігання
Їх можна зберігати у виробах з натуральних тканин або в картонних коробках. Ні в якому разі не використовуйте пакети з поліетилену для зберігання. Сушені яблука люблять сухі місця з низьким рівнем вологості. Час від часу перевіряйте сушку на наявність шкідників.