Торт “Спартак” з ніжними коржами і незвичайним кремом

У кожної господині свій рецепт торта "Спартак". А мені мій - найкращий! Коржі виходять ніжні, а крем незвичайний - заварний зі згущеним молоком. Смакота!

Торт “Спартак”

Тісто: 100 г масла, 1 скл. цукру, 2 яйця, 2 скл. борошна, 2 ст. ложки меду, 1,5 ч. ложки соди, 1 ч. ложка розпушувача, 4 ст. ложки какао. Для просочування: сметана збита з пудрою або солодкий чай або солодка кава або солодкий сироп. 
Крем: 1 б. сирого згущеного молока, 200 мл молока, 200 г масла, 2 яйця, 4 ст. ложки борошна. 
У мисці розтерти масло, цукор, яйця і мед. На водяній бані нагріти все і постійно помішуючи тримати до 10 хв. Далі додати соду і продовжувати тримати на водяній бані, помішуючи, до утворення піни. Зняти суміш з вогню, додати розпушувач, какао, борошно і замісити еластичне тісто.
З цього тіста розкотити 9 тонких коржів (25Х35 см) і випікати в розігрітій духовці при 180°С приблизно 5 хв. Коли коржі охолонуть, злегка змастити збитою сметаною.
Змішати яйця з борошном, коли маса буде однорідна, акуратно влити молоко, щоб не було грудочок. Акуратно додати згущене молоко. Поставити крем на водяну баню і постійно помішуючи варити до загустіння. М’яке масло збити до пишності і додати охолоджений заварний крем, щоб вийшла пишна гарна однорідна маса. Змастити всі коржі кремом.
Рецепт і фото Оксани Копиняк
Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook