Літній десерт у келихах
500 мл полуничного компоту, 400 мл білого без наповнювача йогурту, 20 г желатину, 5-6 ст. ложок холодного кип’яченого молока, 4-5 шт. сухих брекетованих хлібців, 400 г полуниці, м’ята, вишні – для оздоблення.
Желатин розділити навпіл. Одну частину залити 5-6 ложками полуничного компоту, залишити на 20 хв.
Набряклий желатин підігріти до повного розтавання, дати 1 хв охолонути і додати в компот кімнатної температури, добре перемішати. У підготовлений посуд розкласти порізану полуницю і залити компотом, поставити в холодильник до повного застигання (я залишала на ніч).
Другу частину желатину залити холодним молоком, залишити на 20 хв для набухання, підігріти і додати в йогурт кімнатної температури, добре перемішати, розлити у посуд з полуницею, дати застигнути. Для любителів солодкого – в йогурт можна додати цукрову пудру за смаком.
Сухі хлібці подрібнити руками на кусочки і додати до полуниці з йогуртом. Прикрасити за смаком.
Десерт вийшов дуже ніжний, смачний, не приторний. Хлібці зразу ж тануть у роті, поєднуючись з йогуртом.
До нього можна додавати будь-які ягоди. Якщо немає хлібців, можна використати сухарики, печиво, пластівці, мюслі і т.д.
З цієї кількості продуктів у мене вийшло 7 склянок різної форми і місткості. Найзручнішими і найпрактичнішими для вживання були невисокі фужери з широким верхом. Для високих необхідно брати десертну ложку або спеціальну чайну з довгою ручкою.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 25