Святкові пампухи. Готую щороку на Різдво та Старий Новий рік

Ще моя прабабуся так робила і я роблю - на Різдво печу пампухи. Без них свято - не свято! Їх чекає вся сім'я, бо це не просто традиція, а й смакота!

Святкові пампухи

4 яйця, 0,5 л молока, 100 г масла, 200 г цукру, 1/4 ч. ложки солі, 50 г дріжджів, 3-4 ст. ложки горілки (або 2 ст. ложки спирту), 1 п. ванільного цукру, цедра 1 апельсина, до 1 кг борошна, 1 л вишень у власному соку. Олія для смаження, цукрова пудра для посипання.
Молоко закип’ятити, трохи охолодити і в гаряче додати масло, щоб розтануло, охолодити до теплого. Дріжджі розтерти з цукром. Додати тепле молоко з маслом, збиті яйця, сіль, ванільний цукор, цедру з апельсина і горілку або спирт. Добре все перемішати. Додати борошно (може піти менше борошна, потрібно, щоб тісто залишалось м’яким, не забитим) місити хвилин 15, тісто має бути липким. Накрити рушником і залишити в теплому місці підростати 1 год.
Коли тісто підросте, формувати пампушки з вишнями, складати на дошку, притрушену борошном. Зробити всі пампухи і залишити на дошці ще трохи для підростання (близько 40 хв). Смажити в добре розігрітій олії на помірному вогні, щоб не пригоріли, а добре просмажились. Обкачати в цукровій пудрі або залишити так, а посипати пудрою під час подавання до столу.
Рецепт Оксани Щербини
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook