апельсинові цукати зі шкірок апельсинів

Апельсинові цукати: як приготувати зі шкірок

А ви вмієте готувати апельсинові цукати зі шкірок апельсинів? Ось дуже вдалий рецепт! Такі цукати можна додавати до паски, штоленів, кексів.

Апельсинові цукати часто додають до великодніх пасок, до різдвяних штоленів, до кексів, тортів та іншої випічки. Завдяки цукатам, вона дуже ароматна! Куповані апельсинові цукати досить дорогі. Навіщо переплачувати, якщо їх можна приготувати своїми руками – зі шкірок апельсинів.

Дуже вдалий рецепт Тетяни Петришиної. Хто його пробував, казав, що найкращий.

Апельсинові цукати зі шкірок

  • Об’єм склянки – 250 мл.
  • 3 апельсини великих або 4 маленьких.
  • Для сиропу: 1,5 скл. цукру, 1 скл. води.
Апельсини добре витими щіточкою з содою, очистити, нарізати шкірки смужками, залити водою так, щоб вода покрила шкірки, залишити на 30 хв. Воду злити, добре промити. Варити 5-7 хв, кожен раз злити воду, декілька раз промити холодною водою, налити чисту. Так повторити три рази, три рази промити і варити. На другий та третій раз варіння потрібно додати 1 ч. ложку солі, щоб не гірчили цукати. Після третього разу злити воду, знову добре промити, дати добре стекти воді.
Варити сироп, коли цукор розчиниться, додати шкірки, варити до тих пір, поки сироп не зменшиться та шкірки стануть прозорі. У мене варилися приблизно 45 -50 хв (вкінці варіння додати лимонну кислоту за смаком (я дала дрібку, але можна було і більше).
Відкинути на друшляк, підставити тарілочку, зайвий сироп стече. Тоді застелити пергаментом решітку від духовки, викласти смужки цукатів, залишити підсушити при кімнатній температурі на 1-1,5 доби.
Можна сушити в нагрітій духовці до 90-100 ОС декілька годин, дверці духовки трішки привідкрити (мені подобається сушка при кімнатній температурі).

Як зберігати цукати

Декілька варіантів зберігання:
  1. Для випічки відразу можна класти цукати в баночки з сиропом, зберігати в холодильнику.
  2. Висушити та покласти в баночку без сиропу, зберігати в холодильнику (саме так роблю я).
  3. Висушити та обкатати в цукрі або пудрі. Зберігати у баночці, бо висихають швидко.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також спробувати інші рецепти приготування цукатів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook