гарбузові цукати

Гарбузові цукати: як приготувати цукати з гарбуза.

Гарбузові цукати дуже смачні! Хто буде смакувати - не повірить, що це гарбуз! їх можна додавати у різноманітну випічку або їсти замість цукерок.

Хто ще не пробував готувати гарбузові цукати – усім рекомендуємо. Хто буде смакувати – не повірить, що це гарбуз! А ще їх можна додавати у різноманітну випічку: кекси, пироги, запіканки. Або їсти замість цукерок. Завдяки прянощам гарбузові цукати виходять дуже ароматні, солодкі, але з легкою кислинкою. Сушити цукати з гарбуза можна як у духовці, та і просто за кімнатної температури.

Гарбузові цукати

  • 1 кг гарбуза (краще мускатних сортів), 500 г цукру, 100 г води, 1 лимон, цедра 1 великого апельсина, 1 паличка кориці. Можна додати кардамон.
Сироп: воду, цукор, сік лимона зварити, після закипання варити 5-7 хв до злегка золотистого кольору, додати паличку кориці, натерту цедру апельсина. За бажанням додати зернятко кардамону, бодян (хто любить).
Гарбуз почистити, нарізати кубиками приблизно 1 см. Додати в сироп, варити 5-6 хв. Відставити, залишити до повного охолодження, проварити ще 5-6 хв, залишити охолоджуватися. Так зробити два або три рази, сорти гарбуза різні. Я варила два рази по 6 хв, третій раз 3 хв вистачило. Гарбуз повинен зберігати форму, а не бути розвареним.
Відкинути цукати на друшляк, під друшляк поставити посуд, щоб стікав сироп. Його перелити в баночку та можна просочувати бісквіт, додавати у випічку – він неймовірно ароматний.

Як сушити цукати

Решітку від духовки застелити пергаментом, рівномірно викласти цукати та залишити при кімнатній температурі на 1,5-2 доби. Готові цукати можна обкатати в цукрові пудрі (мені подобаються натуральні, бо я їх ще використовую у випічку).
Цукати також можна сушити в духовці при 80 градусах декілька годин. Мені подобається при кімнатній температурі сушити.
Замість води можна дати сік апельсина. Можна без води варити цукати: засипати гарбуз цукром та залишити на декілька годин до розчинення цукру, щоб гарбуз пустив сік.
Після висушування цукатів кладу їх у сироп та зберігаю в баночці в холодильнику. Цукати неймовірно смачні, з легкою кислинкою та чудовим ароматом. У кексах, запіканочках, пирогах – скрізь смакує!

Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Радим також спробувати приготувати інші цукати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook