Пиріг до молока або чаю
- 480-500 г борошна, 250 мл молока, 25 г дріжджів або 2 ч. ложки сухих, 100 г масла, 100 г цукру, 2 яйця, ванільний цукор, 1/3 . ложки солі.
Розвести дріжджі в теплому молоці з 1 ч. ложкою цукру і почекати до підняття шапочки. Збити трошки виделкою яйця з цукром і додати в борошно. Додати ваніль, розтоплене вершкове масло, решту молока, сіль. Додати дріжджі, що підійшли. Замісити тісто, не забивати борошном: воно має бути мякеньке. Борошно буває різне, краще тоді як виробляти припудрити борошном. Миску змастити добре олією, поставити на 1 годину в тепле місце, щоб тісто підійшло. Виробляти булочки, викладати у форму у вигляді пирога, дати підійти. Змастити верх пирога (одне яйце збити з 1 ч. ложкою сметани). Випікати в духовці при 180 градусах 30-35 хвилин.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати інші пироги за перевіреними рецептами від господинь:
- Пиріг “П’ятихвилинка”. Готується 5 хвилин, а з’їдається ще швидше!
- Швидкий та недорогий пиріг на пачці майонезу