Домашній молочний хліб
250 мл теплого молока + 100 мл теплої води + 12 г пресованих дріжджів + 1 ч. ложка цукру – з’єднати і поставити в тепле місце на 20 хв, щоб утворилася “шапочка”.
1 літр борошна з’єднати із 1-1,5 ч. ложками солі, 40 г олії, додати опару і замісити тісто, вкінці ще додати 40 г олії і добре вимісити.
Тісто залишити в теплому місці на 1,5 год. За цей час 2 рази обім’яти! Викласти тісто у форму і залишити на 30 хв ще підходити, потім змастити жовтком і випікати при температурі 170 °С. Після випікання, поки хліб гарячий, змастити водою. Для цієї форми (що на фото) я роблю 1,5 порції, щоб хліб був більшим, виходить 2 хлібини.
Рецепт і фото Наталі Крихівської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 35