Горіхово-маковий торт
4 яйця, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки натурального меду, 3 ст. ложки олії, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 2 скл. борошна (320 г). І додати або 1 скл. перемелених горіхів або 1 скл. меленого маку (але у тісто з маком треба дати менше борошна, десь 1,5 скл.).
Ця кількість тіста на 1 корж 26Х40 см або на 3 круглі коржі 22-24 см (на форму 26 см треба 1,5 порції). Якщо плануєте пекти 2 горіхових і 1 маковий корж, то відповідно зробити
4 яйця старанно збити з 1 скл. цукру, додати 3 ст. ложки натурального меду, 3 ст. ложки олії, 1 ч. ложку соди, погашену оцтом, 1 скл. мелених горіхів, 2 скл. борошна. Легко вимішати. Викладати у форму змоченою у воді ложкою, розмазувати по формі, застеленій пергаментом. Тісто гарно росте, виходить пухке і ніжне.
Крем 1. 200 г масла збити з 1 скл. цукру-пудри, потім додати по ложці 200 г сметани (можна магазинної, маса гарно збивається) і 0,5 скл. мелених горіхів. Але кількість інгредієнтів можна корегувати до свого смаку.
Крем 2. 2 яйця перетерти із 150 г цукру, додати 200 г мелених горіхів та 150 мл теплих вершків (я додала молоко). Це все ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи і проварити до загустіння. Це займе десь 5 хв. Відкласти до охолодження. 250 г вершкового масла збити до пишності і додати частинами горіхову масу, все гарно збити. Вкінці додати 1 ст. ложку коньяку. Кількість горіхової маси регулюйте на свій смак.
Перемазати торт, зверху присипати тертими горіхами.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 90