Торт “Спокуса” з вишнями і курагою – просто бомба-ракета!

Торт виходить дуже смачний із двома видами коржів і двома видами крему. Рецепт дуже хороший: хто пік за ним - усім сподобалося!

Торт “Спокуса”

Форма 25Х35 см або діаметром 26 см (вийшов величезний: 3 кг, заввишки 10 см). Шоколадні коржі: 7 яєць, 300 г цукру, 10 ст. ложок води, 10 ст. ложок олії, й п. розпушувача, 1 ч. ложка амонію (не повна), 50 г какао, 150 г борошна.Яйця збити у густу піну, додати 10 ст. ложок води, 10 ст. ложок олії. Борошно, какао, розпушувач, амоній змішати та поступово всипати до яєць, постійно збиваючи. Тісто має бути як густа сметана. Поділити на дві рівні частини і пекти два коржі. Я пекла одним коржем при 180 ОС десь 1 год (орієнтуйтеся на свою духовку) до сухого сірника. Коли остигне, розрізати на два.

Білі коржі: 200 г маргарину, 450 г борошна, 2 жовтки, 1 п. розпушувача, 2 ст. ложки сметани. А також 2 білки, 200 г цукру, курага, горіхи, вишні.

Маргарин перетерти з борошном, додати решту складників, замісити м’яке тісто, поділити на чотири коржі. 2 білки збити з 200 г цукру до стійкої піни, розкотити 4 коржі, змастити білком, посипати порізаною курагою, вишнями і горіхами. Спекти (дуже швидко печуться, бо тоненькі). Починають підрум’янюватися – діставати.

Крем 1: 300 г масла, 1 б. сирого згущеного молока (збити масло, тонкою цівкою вливати згущене молоко, постійно збиваючи).

Крем 2: 1 л сметани, 150-200 г цукрової пудри (збити до пишності, за потреби додати загущувач).

Зібрати торт: шоколадний корж (просочила молоком), половина крему масляного, чотири пісочні коржі, перемащені сметанним кремом, решта масляного крему, шоколадний корж. Дати постояти 2-3 год при кімнатній температурі, щоб добре просочився, потім у холод. Дістати з холодильника за пів години до того, як будете їсти.

Рецепт Анни Країло. Пекла і фотографувала Лілія Мацько

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook