Булочки, як колишні – по три копійки
600 г борошна, 50 г розтопленого вершкового масла, 150 мл молока, 150 мл води, ½ ч. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 40 г дріжджів (свіжих).
- Подрібнити дріжджі в мисці, насипати цукор і залити теплим молоком. Акуратно перемішати, поки дріжджі не розчиняться. Потім дати просіяне борошно, сіль і теплу воду. Замішуючи тісто, поступово додати розтоплене масло. Увесь час замішувати тісто, ретельно вимішуючи його приблизно від 5 до 10 хв. Якість булочок полягає в довшому замішуванні тіста.
- Залишити підходити приблизно на 30-40 хвилин. Дістати тісто з миски, акуратно вимішати його і сформувати булочки. Виходить приблизно 10 середніх булочок. Класти їх на деко, застелене папером для випічки, і залишити, накритими рушничком, приблизно на 15 хв. За той час розігріти духовку до 200 градусів. Пекти 20 хв до золотистої скоринки.
Рецепт і фото Надії Тимків
Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику
Перевірений роками рецепт дріжджового тіста для пиріжків і булочок, яке можна заморожувати
Post Views: 40