Булочки, як колишні – по три копійки. Смачно і з варенням, і з котлетами!

У дитинстві я любила ці булочки з молоком, а тепер я люблю їх з маслом і домашнім варенням. І на сніданок, і до борщу і з собою на обід!

Булочки, як колишні – по три копійки

600 г борошна, 50 г розтопленого вершкового масла, 150 мл молока, 150 мл води, ½ ч. ложки цукру, 1 ч. ложка солі, 40 г дріжджів (свіжих).
  • Подрібнити дріжджі в мисці, насипати цукор і залити теплим молоком. Акуратно перемішати, поки дріжджі не розчиняться. Потім дати просіяне борошно, сіль і теплу воду. Замішуючи тісто, поступово додати розтоплене масло. Увесь час замішувати тісто, ретельно вимішуючи його приблизно від 5 до 10 хв. Якість булочок полягає в довшому замішуванні тіста.
  • Залишити підходити приблизно на 30-40 хвилин. Дістати тісто з миски, акуратно вимішати його і сформувати булочки. Виходить приблизно 10 середніх булочок. Класти їх на деко, застелене папером для випічки, і залишити, накритими рушничком, приблизно на 15 хв. За той час розігріти духовку до 200 градусів. Пекти 20 хв до золотистої скоринки.

Рецепт і фото Надії Тимків

Найкраще дріжджове тісто для біляшів і пиріжків, що сходить в холодильнику

Перевірений роками рецепт дріжджового тіста для пиріжків і булочок, яке можна заморожувати

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook