Рулетики-пеньочки
300-400 г свинини або 2 курячих філе, 3 яйця, 4 печериці або жменя морожених лісових грибів, 0,5 цибулини, 30 г борошна, панірувальні сухарі, сіль, спеції, зелень, 1 ст. ложка масла.
Відбивні. Порізати м’ясо пластами, відбити з двох боків, посолити, поперчити. Словом, зробити як на звичайні відбивні великого розміру.
Омлет-начинка. Посмажити на сухій сковороді гриби до випаровування рідини, додати 1-2 ч. ложки масла, обсмажити, перекласти у тарілку. Посмажити на ложці масла та олії цибулю до золотистого кольору. Яйця збити з борошном, додати посічену зелень, смажені гриби і цибулю, посолити, поперчити. Посмажити омлети з двох боків завбільшки з відбивні.
Тепер на відбивну покласти охололий омлет (щоб краще скріпилося, можна притрусити тертим сиром), згорнути рулетом, закріпити край зубочистками, запанірувати спершу у борошні, потім у збитому яйці з ложкою води, а потім у панірувальних сухарях. Обсмажити з усіх боків в олії (приблизно 10 хв). Щоб бути впевненим, що всередині м’ясо готове, допекти у духовці 15-20 хв, накривши фольгою. Дістати зубочистки, порізати на “Пеньочки”, викласти на тарілки, застелену листям салату.
Фото Ольги Омс
Спробуйте також приготувати:
Моя коронна страва – крученики з грибами. Без зубочисток і ниток, але завжди мають ідеальну форму!
Простіше, але смачніше, ніж котлети! 4 незвичайні страви з м’ясного фаршу