Завдяки особливому приготуванню, варене куряче філе ідеально ріжеться на тоненькі скибочки. Виходить соковите і дуже смачне. Якщо хоч раз так приготуєте – будете готувати завжди. І ваше куряче філе більше ніколи не буде сухим і прісним на смак! Таке варене філе чудово ріжеться навіть тоненькими скибочками, тому ідеально підходить для салатів і навіть на бутерброди.
Ідеальне куряче філе
- 2 курячх філе (близько 0,6 кг), 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка цукру, 0,5 ч. ложки чорного перцю, 5 горошин духмяного перцю, 2 лаврових листка, 1 ст. ложка олії, 1 скл. води. Можна додавати будь-які улюблені спеції.
Філе натерти половиною суміші спеції, поставити в холодильник на ніч. Дістати з холодильника, залишити на 1 год на столі.
У розігріту сковорідку налити олію (на антипригарній сковороді можна готувати без олії), покласти філе, смажити на найбільшому вогні. Також можна готувати у черпачку з товстим дном – буде менше брудного посуду. Щойно м’ясо побіліє, перевернути його на другий бік.
Коли м’ясо побіліє і стане ледь золотавим, долити воду, додати решту суміші спецій, зменшити вогонь до середнього, нещільно накрити кришкою, готувати 20–25 хв (залежно від величини філе). Через кожні 5 хв перевертати філе на другий бік. Вода не має википіти зовсім.
Вимкнути вогонь, залишити м’ясо під кришкою до повного охолодження, а потім дістати. Воду, в якій готувалося філе, можна використати як основу для супу або підливи, вона дуже смачна. Так само можна готувати рибу.
Приготоване таким способом куряче філе виходить ідеальним! Воно чудово ріжеться навіть тоненькими скибочками, соковите, ароматне і смачне! Рекомендую хоча б раз спробувати цей спосіб приготування філе – і він стане вашим улюбленим!
Радимо також приготувати інші страви з курячого філе за перевіреними рецептами від господинь:
- Як запекти філе, щоб вийшло соковите, ніжне та ароматне
- І на свято, і на будень: чотири страви з курячого філе