Крихке пісочне печиво через м’ясорубку “Кукурудза”. Два рецепти, записані у 90-х

Це моє улюблене печиво з дитинства! У нас його називали "Кукурудзою" і готували через м'ясорубку. Пригадую, як зазвичай у суботу мама замішувала тісто, діставала м'ясорубку і дуже скоро на столі була велика миска запашного крихкого печива!

“Кукурудза” на маргарині

4 скл. борошна, 1 п. маргарину, 200 г цукру, 200 г майонезу, 2 яйця, дрібка солі.

Маргарин потерти або порізати шматочками і перетерти з 3 скл. борошна до однорідної маси. Додати цукор, яйця, майонез і сіль і замісити тісто. Борошно підсипати за потреби. Тісто виходить еластичним і м’яким. Накрити плівкою і поставимо в холодильник. Деко застелити пергаментом. Перекручувати тісто через м’ясорубку і робити печиво будь-якої довжини. Викладати відразу на деко. Пекти хвилин 20 при температурі 180 градусів.

***   ***   ***

“Кукурудза” на смальці

1 яйце, 2 жовтки, 1 скл. цукру, 150 г смальцю, 100 г олії, 100 г маргарину, 150 г сметани, 2 ст. ложки майонезу,
1 ч. ложка соди погашеної оцтом або пакетик розпушувача, борошна зразу додати 600 г, а далі досипати скільки потрібно.

Маргарин і смалець перетерти з борошном, додати решту продуктів, замісити тісто. Воно виходить пісочне і жирне. Зробити печиво. Випікати в гарячій духовці (180 ОС) до 20 хв. Охолоджені можна посипати цукровою пудрою. Тістечка виходять дуже-дуже пісочні і крихкі.

Спробуйте також приготувати: 

“Хмиз” – найсмачніше печиво мого дитинства

Печиво моєї прабабці. Смачнішого для мене немає!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook