Твердий сир з молока і сметани
1,5 л молока (свіжого домашнього), 500 г сметани (магазинної або домашньої), 3 яйця, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка оцту.
Яйця, сметану і сіль збити міксером. Молоко налити у каструлю і довести до кипіння. Коли закипить, додати збиту сметану. Коли почне “скочуватися”, додати 1 ч. ложку оцту, проварити приблизно 10 хв, помішуючи. Коли відокремляться грудки, відкинути на друшляк, застелений марлю, поставити гніт. До такого сиру можна додавати приправи. Виходить смачно із хмелі-сунелі.
Рецепт Людмили Омельчук
Читайте також:
- Домашній твердий сир із добавками: зеленню, перцем, кмином, паприкою, шинкою або салямі
- Домашній твердий сир із молока “Бринза”. Можна різати скибками!
Post Views: 189