Салат із броколі з мигдалем

Броколі або спаржева капуста — простий і доступний овоч з величезною кількістю корисних речовин. А ще з броколі можна приготувати смачний салат.

Салат з броколі з мигдалем

400 г броколі, 1 яблуко, пів лимона, 1 червона цибулина, 1 зубок часнику, 3 ст. ложки мигдалю (або інших горіхів чи соняшникового насіння), 1 ч. ложка меду, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль.

Броколі поділити на суцвіття і пробланшувати  у підсоленій воді 30-40 с. Опусти броколі у холодну воду на 2-3 хв і відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Подрібнити половину цибулини і потушкувати в оливковій олії до м’якості. Другу половинку цибулини тонко нарізати  півкільцями. Подрібнити мигдаль у велику крихту. Подрібнити часник. Яблуко почисти і порізати. Усе перемішати, заправити соусом (оливкову олію, лимонний сік, часник, мед, сіль і 2 столові ложки гарячої води – збити блендером до утворення піни).

Цей салат чудово поєднується з м’ясними стравами.

В броколі міститься більше вітаміну С, ніж в апельсинах чи лимонах, а також вітаміни групи В, вітамін Е, вітамін А, кальцій, магній, калій, цинк, та ін. У цій капусті дуже мало калорій (30 калорій в 100 г), з неї можна приготувати багато смачних страв: супи, овочеві запіканки, омлети, овочеві смузі, та багато іншого.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook