Домашній твердий сир із добавками: зеленню, перцем, кмином, паприкою, шинкою або салямі

Смачний твердий сир досить просто приготувати вдома. А якщо додати зелень, перець, кмин, паприку, шинку або салямі - буде особливо смачно і незвичайно!

Домашній твердий сир

1 л молока, 1 кг домашнього сиру, 1 ч. ложка соди, 1 ч. ложка солі, 2 жовтки, 100 г масла.

У каструлю влити 1 л молока, довести до кипіння, всипаємо 1 кг сиру (можна змолоти), помішувати, доки стане тягучий, як жувачка. Вимкнути і вилити в друшляк, застелений марлею. Коли стече, сир перекласти у каструлю добре його розім’яти, додати 1 ч. ложку соди, 1 ч. ложку солі, 2 жовтки, 100 г масла. Ретельно перемішати і поставити на вогонь – воно почне топитись, потрібно постійно мішати. Коли все стане однорідне, вимкнути вогонь. Викладати у форму, застелену харчовою плівкою, а потім в холодильник.

У такий сир також додаю різні добавки: кмин, порізаний шматочок червоного перцю, порізану малим кубиком салямі або шинку та свіжий червоний перець.

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook