Домашні еклери. Простий і перевірений рецепт

Еклери прийшли до нас з французької кухні. Зараз їх готують чи не у кожному кафе. Заварне тісто, з якого їх роблять, вважається дуже складним в приготуванні, тому не всі господині беруться за приготування еклерів. Насправді готувати ці десерти вдома не так й складно. 

Домашні еклери

Тісто: 2 скл. води, 1 скл. борошна, 100 г масла, 4 яйця, дрібка солі.

Крем: 500 мл молока, 1 яйце, ½ скл. цукру, 2 ст. ложки борошна, 100 г масла.

Закип’ятити воду та додати вершкове масло та сіль. Всипати туди просіяне борошно та перемішати до однорідної маси. Залишити тісто охолоджуватися до 70 градусів. Потім по черзі вбивати по одному яйця, збиваючи міксером.

Покласти тісто в кондитерський мішок. Вистелити пергамент на деко та викласти тісто для еклерів. Випікати еклери 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.

Яйця змішати з цукром. Додати половину молока, ванілін, борошно та все ретельно перемішати. Закип’ятити в каструлі іншу половину молока, поки вона не стане густою. Потім залишити остигати, накрити плівкою.

Збити масло міксером до пишної маси. Заповнити кондитерський мішок вершковим кремом та за допомогою тонкої насадки, наповнити середину еклерів кремом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook