Торт ”Арабські казки” із незвичайним манним кремом

У цьому торті чудово поєднуються шоколадні коржі і ніжний крем з лимонною цедрою. До речі, крем – незвичайний, на манці.

Торт ”Арабські казки”

На коржі: 150 г масла (м’якого), 160 г цукрової пудри, 3 яйця, 2 ч. ложки розпушувача, 40 г какао, 110 г борошна. На крем: 0,5 великого лимона, 200 г масла, 500 мл молока, 90 г манної крупи, 170 г цукру.

Коржі. Борошно, розпушувач і какао змішати і просіяти через дрібне сито. Масло збити, підсипати поступово половину цукрової пудри. Довести до пишності. Додати по одному жовтку, ретельно збити.
Більки збити до щільної піни, потроху підсипати решту цукрової пудри і довести масу до стіких піків.
Невеликими порціями додавати білки в масляно-яєчну масу, акуратно перемішати. Додати борошняну суміш, акуратно перемішати. Поділити навпіл і випекти два коржа у формі 20 см при 180 ОС (25-30 хв). (Я пекла один великий корж з усього тіста у великій формі від духовки). Коли корж охолоне, підрізати опуклі верхівки і кожен розрізати навпіл, щоб утворилося 4 тонких коржі.

Крем. Молоко добре розмішати з манкою, варити на маленькому вогні постійно помішуючи до загустіння. Всипати цукор, перемішати до повного розчинення і вимкнути вогонь. Повністю охолодити. З половини великого лимона зняти дрібною теркою цедру і видавити сік. Розм’якшене масло збити до пишності і посвітління, додати сік і цедру, ще трохи збити, тоді підмішувати невеликими частинами холодну манку.

Коржі перемазати, верх залити шоколадом, прикрасити на свій смак.

Рецепт і фото Аліни Бакалейко

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook