Торт-рулет “Казка”. Класичний рецепт (за “ГОСТом”)

Смак торта "Казка", який традиційно роблять у вигляді рулету, багатьом знайомий з дитинства. Маю його класичний рецепт, як кажуть, "по ГОСТу".

Торт-рулет “Казка”

Крем: 1 яйце, 200 г цукру, 150 мл молока, 250 г масла, 1 ст. ложка коньяку. 

У каструльці з товстим дном вінчиком збити яйце. Додати молоко, перемішати, тоді досипати цукор, знову розмішати та поставити на невеликий вогонь. Заварити, постійно помішуючи, до консистенції згущеного молока (сирого). Перекласти в мисочку, накрити плівкою у дотик та залишити до повного охолодження. Збити масло до пишності, тоді по ложці ввести заварну масу. Насамкінець додати коньяк.

Сироп: 70 мл води, 70 г цукру, 1 ст. ложка коньяку. 

Змішати воду з цукром, заварити сироп, коли він охолоне, додати коньяк.

Форма 25Х35 см. Тісто: 3 яйця, 105 г цукру, 90 г борошна, дрібка солі, ванілін.

Відділити білки від жовтків. Білки збити з цукром до стійких піків, по одному ввести жовтки. Порціями додати просіяне борошно з сіллю й ваніліном та акуратно вимішати.

На форму розміром 25Х35 см застелити пергамент, викласти та розрівняти тісто. Випікати корж при температурі 200C 10-13 хв (орієнтуйтеся на свою духовку). Важливо, щоб корж не пересушився, адже тоді буде важко згорнути його в рулет. Дістати з духовки, зняти пергамент, обрізати краєчки (вони знадобляться для оздоблення). Підстелити під корж новий листок пергаменту, перевернути на нього корж та дати охолонути. Щедро просочити сиропом та залишити приблизно на 10 хв.

Відкласти 2 ст. ложки крему для оздоблення, решту поділити приблизно на 1/3 і 2/3. Більшу частину викласти на корж, розмазати та скрутити за допомогою пергаменту в рулет. Старатися розмістити його “швом” донизу. До меншої частини крему додати какао (приблизно 1 ст. ложку) та покрити рулет. Прикрасити кремом, що залишився та крихтою по боках.

Рецепт і фото Юлії Якіб’юк

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook