Квас із медом та родзинками

За таких пропорцій виходить 9 л квасу. Наступного разу дріжджі не потрібні: викласти у відро готову закваску, зверху – сухарі і далі - за рецептом.

Інгредієнти:
800 г бородинського хліба, 2 ст. ложки меду, 400 г цукру, 2 ч. ложки сухих дріжджів, 50 г родзинок, 10 л води.

Хліб порізати скибками, засушити в духовці за максимальної температури до чорноти (не спалити на вугілля, але засмажити – це дасть колір і смак квасу), висипати у каструлю або емальоване відро. Розчинити у склянці води мед і дріжджі, вилити на сухарі, всипати цукор, родзинки, залити теплою водою, накрити рушником. Винести на сонце на два дні (у спеку достатньо 1 дня, а за холодної погоди може не вийти, тоді ставити біля батареї).

Вийняти з відра цілі скибки хліба, скласти в літрову банку, поставити в холодильник – це закваска для наступного квасу.

Готовий квас процідити крізь марлю, перелити у пляшки або банки (у кожну можна додати по 3 родзинки для інтенсивнішої «газованості» квасу), поставити в холодильник (щоб осів осад, квас дозрів). Через 1 добу можна пити. Виходить 9 л квасу. Наступного разу дріжджі не потрібні: викласти у відро закваску, зверху – сухарі і далі готувати за рецептом.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook