Салат на зиму з квасолі та баклажанів
- 2 кг баклажанів, 1,5 кг помідорів, 0,5 кг перцю, 0,5 кг моркви, 200 г часнику, 500 г білої квасолі (сухої), 350 мл олії без запаху, 100 мл оцту (9%), 2 ст. ложки з чубком солі, 1 ст. ложка цукру.
Квасолю на ніч замочити, зранку зварити. Помідори і часник перемолоти (не дрібно!), перець порізати квадратами, моркву крупно потерти, баклажани порізати крупними кубиками. Помідори і часник довести до кипіння, додати всі спеції. По черзі додати моркву, перець і баклажани, доводячи щоразу до кипіння. Усе разом прокип’ятити ще 20 хв, додати квасолю, проварити ще 20 хв. Розкласти у стерильні банки, закрутити, вкутати. Виходить 7 банок по 0,7 л.
Рецептом поділилася Альона Обжелянська
Радимо також приготувати:
- Баклажани на зиму без стерилізації “Фаворит”
- Салат з баклажанів, перцю та моркви “Хіт сезону”
Post Views: 179