Консервовані баклажани
2-2,5 кг баклажанів, 3 ст. ложки приправи грибної “Мівіна”, 6 цибулин, 5 зубців часнику, 200 г майонезу, 1 ст. ложка оцту, олія для смаження.
Баклажани помити, порізати брусочками (пів сірникової коробочки), скласти в каструлю, додати води і варити 5 хвилин. Окремо. Порізати півкільцями цибулю та обжарити, щоб вона стала м’якою.
Варені баклажани обережно вийняти на друшлаг, щоб збігла вода. А потім покласти в сковорідку, де жарилася цибуля та обсмажити до легкої скоринки. Я обжарювала за 2 рази всю кількість баклажанів.
Змішати всі складові: баклажани, цибулю, часник (на часникодавку), приправу, майонез та оцет.
Розкласти в сухі баночки та стерилізувати 20 хвилин.
Окремо сіль ніде не додавати, бо приправа іде з сіллю. Вихід 5 баночок по 0,5 л.
Рецепт і фото: Marina Skurskaja