вітамінний салат

Вітамінний салат із синьої капусти

Синя капуста (або червоноголова) - недорога і дуже корисна. Та не вміють її смачно приготувати. Пропонуємо вашій увазі вдалий рецепт вітамінного салату.

Червоноголова, або як ми її звикли називати, синя капуста на смак нагадує звичайну білоголову, однак має більше корисних властивостей. Максимум користі – у свіжій капусті, тому найкращий варіант – приготувати з неї салат.

У склянці нашаткованої синьої капусти – половина добової норми вітаміну С, чверть норми вітаміну К, 10% норми вітаміну В6. Це чудове джерело антиоксидантів та інших корисних речовин. До речі, антиоксидантів у синій капусті у 4,5 раза більше, ніж у звичайній.

Червоноголова капуста може зменшувати запальні процеси у кишківнику, сприяти здоров’ю серця, зміцнювати кістки і навіть зменшувати ризик розвитку деяких видів раку. Тому її варто додати до свого раціону.

Вітамінний салат із синьої капусти

  • 1 синя капустина, 1. синя цибулина, 1 морквина, 1 яблуко, зелень, зубець часнику. Для заправки: 4 ст. ложки соняшникової олії, 0,5 ч. ложки гірчиці, 1 ст. ложка соєвого соусу, сіль, перець до смаку. 
Нарізати цибулю півкільцями, моркву натерти (я використовую тертку для приготування моркви по-корейськи), яблуко натерти на велику тертку. Капусту дрібно нашаткувати, трішки пом’яти руками, щоб з’явився сік. Зелень та часник теж нарізати дрібно. Усі інгредієнти викласти у миску, в якій буде салат. Приготувати заправку: до олії додати гірчицю, перемішати. Додати сіль, перець, соєвий соус (за вашим бажанням), олію з гірчицею. Салат заправити тільки перед подачею на стіл. Вітамінний салат з синьої капусти готовий. 
Рецепт і фото Марини Хвиль
Переглянути відео приготування страви можна тут.
Рекомендуємо також інші перевірені рецепти смачних вітамінних салатів
  • Салат “Невагомий” – смачний, легкий і вітамінний
  • Дуже смачний салат-десерт із моркви та селери у винно-медовій заливці

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook