Салат з баклажанів, перцю та моркви “Хіт сезону”

У сезон баклажанів такий салат іде просто на ура. Причому його можна приготувати завчасно, поставити у холодильник, і чим довше він стоїть - тим смачнішим стає!

Салат з баклажанів, перцю та моркви

1 кг баклажанів, 1 ч. ложка солі, 1 велика морквина, 1 велика цибулина, 1 болгарська перчина, 4 зубці часнику, пучок петрушки. Маринад: 2 ст. ложки води, 2 ст. ложки оцту (9%), 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка солі (або до смаку).
Нарізати баклажани кружальцями і посолити; відставити на 10-15 хв. Нарізати перець, цибулю, натерти крупно моркву. Баклажани відтиснути і висушити на паперових рушниках. Обсмажити баклажани з обох боків (не дуже сильно) на невеликій кількості олії. Обсмажити моркву, цибулю і перець 1-2 хв, зняти зі сковорідки, додати часник і порізану петрушку. У контейнер шарами викласти баклажани, далі овочі, потім знову баклажани і знову овочі і т. д. Для маринаду змішати всі інгредієнти і залити баклажани з овочами, накрити кришкою і дати промаринуватися хоча б 4 год. Періодично струшуємо, щоб маринад добре просочився. Чим довше потримати, тим смачніше.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook