Торт “Пташине молоко”
- Бісквіт: 4 яйця, 1 скл. борошна, 1 скл. цукру (об’єм склянки 250 мл).
- Суфле “Пташине молоко”: 40 г желатину, 1 скл. молока, 300 г масла, 1 п. ванільного цукру, 150 мл води, 1 ст. ложка борошна, 2 скл. цукру, 10 яєць. Мусу виходить багато, на великий торт (25-35Х35 см). Можна робити половину мусу на торт діаметром 26 см.
Бісквіт
Яйця збити з цукром протягом 10 хв, акуратно змішати з борошном. Випікати при 170 ОС 30 хв. Готовність перевірити зубочисткою. Готовий бісквіт охолодити, замотати у пакет, витримати ніч. Можна пекти будь-який бісквіт за улюбленим рецептом.
Мус “Пташине молоко”
Желатин залити водою. Жовтки відділити від білків. Білки поставити в холодильник. У невеликій каструльці жовтки збити з 1 скл. цукру до пишної білої маси. Влити молоко, всипати борошно, перемішати. Поставити каструльку на водяну баню. Помішуючи, крем довести до бульбашок. Він вильно збільшиться в об’ємі. Масу остудити, зрідка помішуючи. Можна поставити у миску з холодною водою.
Розм’якшене масло збити добіла, по ложці ввести заварний крем, ваніль.
Желатин підігріти до розчинення, дати злегка охолонути.
Білки збити у великій каструлі (2,5–3 л) з 1 скл. цукру до стійких піків на великій швидкості міксера. Тонкою цівкою влити розчинений желатин, збити на малій швидкості. По ложці ввести масляний крем. Збити до однорідності на малій швидкості.
Зібрати торт “Пташине молоко”
Збирати торт у формі з високими бортами або кільці. Можна підвищити бортики за допомогою фольги або ацетатної плівки для тортів. На дно покласти корж, далі половину крему, знов корж і решту крему. Або викласти весь крем між двома коржами. Або покласти весь крем на нижній корж. Коржі краще заздалегідь злегка просочити. Словом, варіантів оформлення багато.
Поставити торт в холодильник до повного застигання. Покрити глазур’ю, ганашем або розтопленим шоколадом, ягідним желе.
Радимо також приготувати торт “Пташине молоко” зі іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Торт “Шоколадне пташине молоко”. Його смак вражає!
- Торт “Пташине молоко”. На смак – як цукерки, тільки ще смачніший!