Як денний сон впливає на тривалість життя

Любителям поспати в денний час варто бути обережнішими з такою звичкою. Виявляється, денний сон підвищує ризик передчасної смерті. Ось чому.

Питання шкідливості денного сну досліджували вчені з Кембріджського університету у Великій Британії. В їх дослідженні взяли участь більше 16 тисяч осіб, яких опитали на наявність звичок спати або не спати вдень. Потім вчені протягом 13 років спостерігали за цими людьми і зробили неприємне для любителів денного сну відкриття.

Виявилося, що люди у віці від 40 до 79 років, які практикуючі сон вдень (близько години), мали на 14 % більше шансів померти, в порівнянні з тими, хто не спав весь день.

Більш тривалий денний сон (більше години) збільшував ризик смерті на 32 %, говориться в дослідженні. Ризик смерті був пов’язаний, зокрема, з респіраторними захворюваннями. При цьому точна причина збільшення ризику смерті у тих, хто спить вдень, поки не відома. За словами вчених , в ході дослідження вони враховували всілякі фактори, що впливають на тривалість життя, такі як вік, стать, вага та інше.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook