Прокинься і співай: секрети бадьорого і щасливого ранку

Багатьом знайома ситуація, коли будильник наполегливо вмовляє вставати, а ви, знехотя виповзаючи з затишного ліжка, плететесь ставити чайник. Ми вирішили допомогти вам зробити ранок трохи приємнішим і зібрали кілька порад, які допоможуть починати свій день активно і життєрадісно.

Неважливо, жайворонки ви або сови, всім нам потрібно з початком нового дня швидко і ефективно налаштуватися на робочий лад. Ось що ми пропонуємо робити:

Плануйте з вечора

На кожен день у вас повинна бути чітко визначена мета, заради якої ви повинні будете прокинутися і бути готовим до подвигів. І не забудьте пообіцяти собі символічну нагороду за те, що швидко вибралися з обіймів ліжка.

А щоб ще більше себе мотивувати, починайте день з веселих підбадьорливих вигуків або коротких пісеньок.

Встановіть режим

Проблеми з засипанням і підйомом будуть переслідувати вас, поки ви не визначите для себе режим і не почнете чітко його дотримуватися. Вирушати в ліжко і починати день краще в один і той же час. Ваші біологічні годинники пристосуються до такого режиму і зранку ви будете повні сил.

Відчиніть вікно

Свіже повітря в будь-який час року моментально підбадьорить, і від сонливості не залишиться і сліду. Якщо погода дозволяє, широко відчиніть вікно або вийдіть на балкон, візьміть чашку улюбленого напою, і насолоджуйтеся новим днем.

Підготуйте одяг

Поміняти затишну постіль на ранкову прохолоду в будинку не кожному під силу. Тому з вечора можна покласти поруч з ліжком улюблений халат /светр і поставити тапочки. У такому одязі можна вже бадьоро крокувати у ванну.

Вмийтеся холодною водою

Відразу після пробудження відправляйтеся у ванну і вмийтеся холодною водою. Жінки можуть почати свій день з протирання обличчя косметичним льодом. Це допоможе підбадьоритися.

Вдихніть

Ароматична сіль або олії – відмінні помічники. Вони наповнять енергією та гарним настроєм. Тримайте поруч з ліжком невелике баночки або міні-пляшечку.

Мозок, прокидайся!

Якщо ваше тіло робить певні рухи, а мозок ще не бере в цьому особливої ​​ініціативи, починайте з простого. Стискайте та розтискайте пальці рук, потягніться, поворушіть чим-небудь. Вмийтеся “насухо”, прямо в ліжку. Тут головне – масажувати нервові закінчення. Розімніть брови, маківку, вуха. Для більшості цього достатньо, але якщо ви хочете бути ще активнішими, то сповзайте з ліжка вперед руками, а стопи залиште на ліжку. Далі віджимання. Після віджимань думок у голові вже стільки, що часу на це більше не залишається.

Склянка води

Всім відомо, що води в нашому організмі найбільше, а за ніч ми втрачаємо більше, ніж 1 літр води. Добре, якщо за ранок вийде заповнити весь літр, але після підйому вистачить і склянки. 

Улюблена справа

Кому захочеться вставати для того, що б мити туалети або розвантажувати вагони? Навіть якщо вам не належить цим займатися, то все одно зранку ви повинні думати не про рутину прийдешнього дня, а про улюблені заняття.

Для багатьох бути бадьорим в 6 ранку – місія практично нездійсненна. Але не для вас. Тепер ви знаєте секрети, які змінять ваше життя на краще.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook