Медики визнають: буряковий квас здатний знижувати тиск, поліпшувати обмін речовин і підвищувати гемоглобін. А ще він захищає кишківник від шкідливіших мікроорганізмів і допомагає позбутися зайвого холестерину, зміцнює судини. Завдяки високому вмісту магнію, буряковий квас підтримує серцевий м’яз.
Квас із буряків краще готувати за старовинним рецептом – без використання дріжджів.
Для цього знадобляться: 2 великих буряки, 2 л води, 4 ст. ложки цукру, окраєць черствого житнього хліба. Буряк треба почистити і порізати маленькими шматочками, скласти у банку, залити водою, додати цукор і хліб. Накрити марлею і залишити на 3-4 дні. Переброджений квас процідити, перелити в пляшку і зберігати в холодильнику. У готовий квас можна додати дрібку кориці. Пити квас рекомендовано 2-3 рази на день по півсклянки після їди.
Пийте цей бальзам щодня – і ви неодмінно почуватиметеся краще. Підйом сил і покращення роботи всіх систем організму гарантоване. Пити буряковий квас протипоказано людям із гіпотонією, тобто заниженим артеріальним тиском. Пам’ятайте: якщо квас не знижує тиск менше позначки 140-90, варто проконсультуватися із лікарем щодо медикаментозного лікування.