рулет

Бісквітний рулет з кремом: простий рецепт на будень і свято

Бісквітний рулет - це так само смачно, як торт, але готувати простіше. Треба лише мати перевірений рецепт. Цей рецепт - від господині.

Рулет

  • 4 яйця, 100 г цукру, 3-4 ст. ложки гарячої води, 3 ст. ложки крохмалю, 150 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ст. ложка какао, ванільний цукор.
Відділити білки від жовтків. Білки збити з половиною цукру до гострих піків. Жовтки збити з другою половиною цукру, додати воду, перемішати. Просіяти сухі інгредієнти і додати до жовтків. З’єднати тісто з білками і обережно вимішати лопаткою. Тоді відділити трішки тіста і додати какао.
Деко застелити пергаментом. Шоколадне тісто перекласти в кондитерський мішок і зробити візерунки на пергаменті. Зверху акуратно розподілити біле тісто. У мене вийшло два невеликі (деко 23 на 26 см) за бажанням можна зробити один великий. Випікати при 170 градусів 10 хв. Дістати з духовки, перевернути на чистий пергамент і скрутити, щоб було візерунком догори, дати охолонути. Коли охолоне, нанести крем.
  • Для крему: 400 г густої сметани (вершки), 120 г цукру, 80 г шоколаду (темного), ягоди на ваш смак (у мене смородина заморожена, проварена з цукром, охолоджена).
Збити сметану з цукром до густого стану, у разі потреби можна додати згущувач, але я не додавала. Крем розділити на дві частини в одну додати розтоплений шоколад і розмішати, а в іншу – ягоди. Крем може бути будь-який на ваш вибір і смак.
Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також приготувати

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook