перець

Перець-гриль (печений, смажений) на зиму – то найбільша смакота!

Маринований печений або смажений перець - це справжня смакота! Готувати можна по-різному: зі шкіркою і з насінням або без.

Багато хто з овочів гриль найбільше любить саме перець. Бо це дійсно дуже смачно! І цієї смакоти хочеться не тільки влітку, а й узимку. І це можливо! Печений перець можна законсервувати! Як це зробити, ми поцікавилися у досвідчених господинь і зібрали для вас перевірені рецепти.

Перець печений консервований (з насінням і шкіркою)

Запекти ЦІЛИЙ з хвостиком перець в духовці на невеликій кількості олії, щоб був м’який, навіть трішки підпечений. Підготувати заливку: 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка солі, кілька подрібнених зубців часнику (приблизно головку), за бажанням гострий перець (1 стручок дрібно порізати). Розмішати все, щоб розчинився цукор, сіль. У банку 0,5 л почергово складати печений перець, поливаючи підготовленою заливкою і олією, на якій пекли перець (приблизно 1 ст. ложка на банку). Я кладу перець зі шкірочкою. Так він зберігає форму, а при вживанні шкірочка і хвостик з насінням гарно відділяється. При потребі заливки можна зробити ще одну порцію. Наголошую: ніякої води не треба! Перець пустить свій сік. Стерилізувати хвилин 20, закрутити стерильними кришками. СМАКОТА !!!! СПРОБУЙТЕ !!! НЕ ПОЖАЛКУЄТЕ!!! Рецепт Наталії Сабади

Перець смажений консервований (без шкірки)

  • Маринад на 2 однолітрові банки: 1 скл. цукру, 1 скл. води, 0,5 скл. оцту, 1 ст. ложка солі.
Перець помити, посушити, наколоти, обсмажити. На дно банки – 5-6 зубчиків часнику, 5 горошин перцю. Скласти перець, залити олією, на якій він смажився, та маринадом. Стерилізувати 10 хвилин. Я перець обсмажую та складаю в миску або каструлю. Він поступово “сідає”, робиться м’яким і від нього легко відділяється шкірка, яку я знімаю. У банки кладу вже “оголену” перчинку. Рецепт Людмили Шведенко

Перець смажений консервований

Обсмажити перець, скласти в 0,5 л баночки, перекласти дольками порізаного часнику і гіркого перцю, тоді в кожну банку додати 3 ч. ложки цукру без верху, 1 ч. ложку солі і 1 ст. ложку оцту. Залити крутим кип’ятком і стерилізувати 25 хв. Рецепт Марії Пужик

Перець печений заморожений

Беру пергамент для випічки з силіконовим покриттям, застеляю бляшку і в духовку чищений перець кладу шкіркою догори, печу, щоб знімалась шкурка. Коли остигає, в кульки кладу і в камеру. Потім зимою з часником та олією. Рецепт Лілії Покиданець

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook