полуничний торт

Торт “Полунична ніжність”

Готовий торт на сто відсотків відповідає своїй назві: виходить смачним, ароматним і дуже ніжним. У сезон полуниці - чудовий десерт!

Торт “Полунична ніжність”

  • Для бісквіта: 8 яєць, 16 ст. л. цукру, ванільний цукор, 120 мл олії, 16 ст. л. борошна, 1,5 ч. л. розпушувач.
    Для полуничного мусу: 200 мл вершків 30%, 100 г цукрової пудри, 280 мл йогурту полуничного, 350 г полуниці (плюс 150-200 г для начинки), 200 г вершкового сиру, 25 г желатину, 70 мл холодної води.

Збити яйця з цукром і ванільним цукром до пишної маси (10-13 хвилин). Додати олію, потім просіяне борошно з розпушувачем, перемішати. Випікати бісквіт при температурі 180-200°C близько 45 хвилин. Охолодити і розрізати на дві частини.

Для полуничного мусу збити вершки з цукровою пудрою, додати йогурт, вершковий сир та полуничне пюре (350 г). Желатин розчинити в холодній воді, розігріти на паровій бані або в мікрохвильовці і додати до суміші. Якщо мус рідкий, поставити на кілька хвилин у холодильник.

Бісквіт просочити розчином з 100 мл полуничного пюре (можна додати воду і згущене молоко). Нанести половину полуничної маси, посипати порізаною або цілою полуницею, накрити рештою мусу. Залишити кілька ложок мусу для покриття верху. Посипати порізаною полуницею і кокосовою стружкою.

Рецепт і фото Мар’яни Бородовської

Радимо також інші рецепти тортів з полуницею:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook