Фаршировані яйця з горіховою начинкою
- Яйця, волоські горіхи, гриби, твердий сир, майонез, спеції.
Варені яйця розрізати навпіл, відділити жовтки. Потерти сир, додати обсмажені гриби, жовтки, подрібнені горіхи, перемолоти блендером із майонезом та спеціями. Нафарширувати яйця, прикрасити кожне майонезом і горішком.
Печінковий паштет на бутерброди
- 400 г печінки курячої, свинячої або яловичої, 100 г масла, 50 мл молока, 2 яйця, 1,5 ст. ложки коньяку, 1 зубець часнику, сіль, спеції.
Печінку вимити, обсушити і нарізати невеликими шматочками. Перекласти у глибоку чашу блендера, додати молоко, коньяк, вбити яйця, додати сіль і спеції, вичавлений часник, перемолоти. Додати 45 г масла до печінкової основи. Розлити масу через сито у форми для запікання. Згодяться невеликі скляні баночки. Поставити у велику ємність і заповнити її окропом так, щоб він доходив до рівня середини формочок.
Поставити в духовку і запікати 25 хв за температурою 160 °С. Якщо ви готуєте паштет з курячої печінки, можна зменшити час до 20 хв. Дати паштету охолонути до кімнатної температури, відтак залити рештою масла. Виходить 4 баночки по 120 мл. Зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів. Паштет виходить смачним і ніжним, не втрачає красивого рожевого кольору, низькокалорійний. Зручно брати на природу.
Білий соус до барбекю і шашликів
- 1 велика цибулина, 2 зубці часнику, 4 ст. ложки масла, 115 мл бульйону або білого вина, 230 г майонезу, 60 мл яблучного оцту (6%), 2 ст. ложки лимонного соку, по 1 ст. ложці гірчиці і цукру, 0,5 ч. ложки кетчупу, по 1 ч. ложці солі й перцю.
Цибулю нарізати і разом з часником перемолоти блендером на пюре. Масло у сотейнику поставити на маленький вогонь. Додати цибулю і часник та поварити на середньому вогні хвилин 2-3, іноді перемішуючи. Додати біле вино (або замінники), добре перемішати і варити, поки половина рідини не випарується (десь 3 хв). Зняти з вогню і дати 5 хв охолонути. Додати майонез і добре перемішати. Додати решту інгредієнтів і знову добре перемішати. Перемолоти блендером. Поставити в холодильник на 1 год.
Сендвічі
- Вафлі (листи вафельні), ковбаса (варена або шинка), сир твердий, борошно, яйце.
Вафельні листи порізати квадратиками (розмір визначте для себе самі). Можна взяти невеликі круглі листочки. Ковбасу і сир також порізати тонкими скибочками. Сиру має бути в 2 рази більше, ніж ковбаси. Зробити кляр: яйце збити з борошном, додавши трохи води. Скласти сендвіч: вафельна пластинка + сир + ковбаса + сир + вафельна пластинка. Вмочити у кляр із двох боків, обсмажити на сковороді.
Салат із ковбасою та огірками
- 2 свіжих огірки, 1/4 головки капусти, 1 солодкий болгарський перець, 150 г копченої ковбаси, зелень, сіль.
- Для заправки: 3 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка французької гірчиці, чорний мелений перець.
Капусту нашаткувати, огірки, перець і ковбасу порізати соломкою, подрібнити зелень. Змішати складники заправки, заправити салат.
Соус “До шашлику”
- 5 маринованих огірків, 1 пучок зелені, по 2 ст. ложки соєвого соусу та гірчиці, 2-3 зубці часнику, 250 г майонезу, 200 г сметани, 0,5 б. маринованих печериць (або лісових грибів), 30 г твердого сиру.
Закусочний рулет з лаваша
- З листки лаваша, 200 г твердого сиру, 3 свіжих огірки (середніх), 300 г моркви по-корейськи, 1 пучок листя салату, 2 пучки кропу, 400 г майонезу, по 2 ч. ложки гірчиці і меду, 4 ст. ложки кетчупу, перець.
Приготувати соус з п’яти останніх компонентів, ретельно перемішати. Якнайдрібніше потерти сир, кріп дрібно порізати, салат порвати або порізати, огірок порізати соломкою. Листок лаваша викласти на харчову плівку або папір (щоб загортати і зберігати в холодильнику було зручніше). Перший лист не змазувати соусом, а просто викласти на нього сир. Зверху покласти другий лист лаваша, змазати половиною соусу і посипати рясно кропом і салатом. Викласти зверху третій лист лаваша, змазати рештою соусу. Викласти моркву і огірок. За допомогою плівки дуже легко загорнути рулет. Зберігати в холодильнику. Можна приготувати закуску напередодні ввечері, а зранку взяти на природу. Рулет не потече завдяки верхньому шару з сиром! Рулету виходить багато, на велику компанію. Різати шматочками вже на природі або перед подачею на стіл гостям.
Карамельний квас
- 10 л теплої води (десь 35 “С), 700 г цукру, 11 г сухих дріжджів, 1 ст. ложка (без чубка) лимонної кислоти, 2 ст. ложки родзинок.
У 10-літрову банку засипати цукор, лимонну кислоту, родзинки. Окремо в піалу висипати дріжджі і залити теплою водою, розмішати, додати 1 ч. ложку цукру, залишити підійти на 10 хв. Узяти сковороду, яку не шкода, товстостінну, насипати в неї 7-8 ст. ложок цукру і приготувати палену карамель. Цукор повинен стати чорним і диміти. Чим сильніше пересмажиться цукор, тим темнішим буде квас. Диму буде багато, тому варто відчинити вікно.
Дуже акуратно влити в киплячий цукор гарячу воду (1 склянку) і дуже швидко розмішати карамель. Це робиться для того, щоб карамель швидко і рівномірно розчинилася, а не затвердла у льодяники. Залити теплу воду у банку (не по вінця, щоб було місце для бродіння) і вилити в банку розчинену карамель, розмішати. Насамкінець влити дріжджі, перемішати, накрити марлею і залишити за кімнатної температури на 4-8 год. Можна зробити ввечері, а зранку розлити у пляшки, у кожну покласти по 5-7 родзинок і сховати в холодильник або підвал.
- Овочі-гриль. Рецепт маринаду та пряного сметанного соусу
Post Views: 15