Варення з полуниці – це смачна класика. Хто вирощує полуницю власноруч або має можливість купити за доступною ціною, неодмінно готує хоч трошки полуничного варення, бо воно одне з найсмачніших! Однак часто виникає питання: як зробити варення з полуниці не лише смачним, але й густим? Існує кілька секретів, які допоможуть отримати ідеальну консистенцію, щоб варення не було занадто рідким, зберегло смак та аромат свіжих ягід. У цій статті ми поділимося перевіреними порадами господинь, як приготувати густе і смачне варення.
Як приготувати густе полуничне варення
“У мене стала практика: беру цукор і полуницю у пропорції 1:1, – розповідає Маріанна Пекур. – Не варю, а довожу до кипіння, відставляю до вистигання, і так повторюю протягом дня 3-4 рази. Повторюю так, поки сироп не набуде потрібної густини, протягом 2-3 діб. Наприкінці можна додати апельсинової цедри – буде бомбезне! Ягідки виходять як цукати”.
“Я варю у пропорції літра полуниці – літра цукру і на кінчику чайної ложки лимонної кислоти. Варити 15 хв від закипання, в банки і закрутити – завжди варення виходить дуже густе. Варити треба на великому вогні, постійно помішуючи”, – радить Оля Солодуха.
“Густе виходить варення на сковороді: 1 літр полуниці на сковорідку (глибоку) смажити, помішуючи, 15 хв. Потім додати 0,5 л цукру, дрібку лимонної кислоти (якщо додавати цукор не одразу, а пізніше, полуниця зберігає яскравий колір) і ще смажити 15 хв. Тоді викласти в банку, закрутити і закатати”, – рецепт Алли Франчук.
“Готую на сковороді: 0,5 л полуниць і 0,5 л цукру на суху сковорідку, варити 5 хв на великому вогні, 10 хв на малому. Виходить густе варення, ножем можна різати”, – ділиться Руслана Коновалюк.
Радимо також прочитати:Секрет густого і «живого» варення. Уся правда про згущувачі
Спробуйте також приготувати:
- Полунична заготовка на компот: із півлітрової баночки – 8 л компоту
- Полунично-коньячний джем