торт-суфле

Торт-суфле з ягодами – справжня насолода!

Торт дуже смачний і ніжний! Ягоди малини додають легкої кислинки. Тортик не є солодким, ароматний, із ніжними шифоновими коржами.

Торт-суфле з ягодами

  • Бісквіт: 4 білки, щіпка солі, ванільний цукор, 4 жовтки, 8 ст. л. цукру, 70 мл олії, 4 ст. л. какао, 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. розпушувача.
  • Для суфле: 550 мл йогурту (малина і гранат, ТМ “Галичина”), 400 г сиру кисломолочного, 2 п. ванільного цукру, 120 г пудри, 25 г желатину “Мрія”, 100 мл води, ягоди (малина, лохина, чорниця).

Збити білки з дрібкою солі до стійких піків, додати ванільний цукор і продовжувати збивати. Ввести жовтки, поступово всипати цукор і збивати до пухкої маси. Додати олію, какао, борошно та порошок до печива, добре перемішати. Вилити тісто у форму діаметром 26 см і випікати при температурі 180-200°C 25-30 хвилин. Повторити для другого коржа.

Збити сир з ванільним цукром і пудрою до однорідної маси. Додати йогурт і збивати до з’єднання інгредієнтів. Розчинити желатин у 100 мл води, розігріти в мікрохвильовці до повного розчинення. Влити розтоплений желатин в йогуртову масу і добре перемішати.

Встановити форму для торта і обгорнути її ацетатною плівкою. Викласти один корж, залити суфле, розкласти ягоди. Покласти другий корж зверху і поставити торт в холодильник до загустіння суфле.

За бажанням можна залити торт галяреткою і прикрасити ягодами.

Рецепт і фото Мар’яни Бородовської

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook