Торт-суфле з ягодами
- Бісквіт: 4 білки, щіпка солі, ванільний цукор, 4 жовтки, 8 ст. л. цукру, 70 мл олії, 4 ст. л. какао, 4 ст. л. борошна, 1 ч. л. розпушувача.
- Для суфле: 550 мл йогурту (малина і гранат, ТМ “Галичина”), 400 г сиру кисломолочного, 2 п. ванільного цукру, 120 г пудри, 25 г желатину “Мрія”, 100 мл води, ягоди (малина, лохина, чорниця).
Збити білки з дрібкою солі до стійких піків, додати ванільний цукор і продовжувати збивати. Ввести жовтки, поступово всипати цукор і збивати до пухкої маси. Додати олію, какао, борошно та порошок до печива, добре перемішати. Вилити тісто у форму діаметром 26 см і випікати при температурі 180-200°C 25-30 хвилин. Повторити для другого коржа.
Збити сир з ванільним цукром і пудрою до однорідної маси. Додати йогурт і збивати до з’єднання інгредієнтів. Розчинити желатин у 100 мл води, розігріти в мікрохвильовці до повного розчинення. Влити розтоплений желатин в йогуртову масу і добре перемішати.
Встановити форму для торта і обгорнути її ацетатною плівкою. Викласти один корж, залити суфле, розкласти ягоди. Покласти другий корж зверху і поставити торт в холодильник до загустіння суфле.
За бажанням можна залити торт галяреткою і прикрасити ягодами.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати:
- Ніжний сирний десерт з ягодами та орео-коржем
- Торт-суфле з сиром та ягодами: ніжний наче хмаринка