4 способи приготувати найбільш корисний рис

Це найкращі способи, щоб приготувати ідеальний рис. Виявляється, рис може завдавати шкоди здоров'ю, якщо його неправильно готувати. Вчені з'ясували, що в крупі є миш'як!

Готувати цю крупу необхідно дуже обережно!

В рисі виявлено залишки миш’яку, вони там з’являються після промислової і польовий обробки. Всім відомі абсорбувальні властивості крупи, вона вбирає всі токсини, але не тільки в організмі. Він як губка вбирає в себе всі речовини з грунту, з поверхонь контейнерів та іншої тари, в якій зберігається. А ця тара і обробляється миш’яком – для захисту від гризунів. Чим шкідливий миш’як? Він викликає величезну кількість захворювань. Тому правильне приготування рису повинно бути направлено на позбавлення від шкідливої ​​речовини.

Как варить рис: рецепт как правильно сварить рис - видео

Промивання 

Насправді вимити всі шкідливі речовини досить просто – необхідно ретельно промивати крупу.
В ідеалі її промивають і замочують на ніч, але можна і обмежуватися семиразовим промиванням. Замочування дає більше переваг і тому, що час варіння скоротиться.

Правильні порції 

Кому не можна вживати рис: пояснення лікарів - Здоровʼя 24

Алгоритм ідеального варіння крупи починається з підбору правильних пропорцій рису і води – 1 до 5.
Замочити крупу перед сном, вранці ще раз виполоскати її до прозорості. Після обсушити і варити в пропорціях рису і води – одна частина до півтора.

Використовувати теплу воду з дрібкою солі

Після закипання, виставити мінімальний вогонь, закрити кришкою і чекати чверть години. Весь цей час кришку відкривати заборонено! Рис можна вимочувати в трохи підсоленій воді, це має сенс, якщо крупа має неприємних затхлий запах.

Цей спосіб приготування найбезпечніший і правильний, саме він дозволить вам отримати розсипчастий і дуже смачний рис, який не зашкодить здоров’ю.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook