Закарпатський горіховий торт-пиріг “Diós süti”. Відкопала старий бабин рецепт!

Цей десерт на вигляд, як торт. А печеться, як пиріг, без фіґлів – і тісто, і начинка разом в одній формі. Гарантовано смачний і з простих доступних продуктів!

Горіховий торт-пиріг “Diós süti”

Тісто: 300 г борошна, 80 г цукру, 150 г масла, 1 яйце, 0,5 п. розпушувача, 50 г молока, терта цедра. Форма 28 см.

Усе вимішати, розділити на 2 частини. Розкатати одну частину і викласти у форму, добре намазати зверху повидлом, потім викласти начинку і накрити другою розкачаною частиною тіста.

Начинка: 150 г горіхів мелених (або маку сухого немеленого, або соняшникового насіння), 150 г борошна, 0,5 п. розпушувача, 50 г масла, 170 г цукру, 2 жовтки, 150 г молока.

Все вимішати і потім додати ще 2 білки, збитих до піків.
Випікати 30-35 хв при 180 ОС. Я пекла в круглій формі 28 см.

Рецепт і фото Діани Гулянич

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook