Вареники з ванільним кремом і малиною
Тісто: 1 скл. води (окропу), 2 скл. борошна, 1 яйце, 2–3 ст. ложки олії. Крем: 1 скл. молока, 1 яйце, 2 ч. ложки з чубком крохмалю, 4 ст. ложки цукру, 2–3 ст. ложки сметани, ваніль. 1 скл. малини або вишень.
- Приготувати густий заварний крем. Краще це зробити напередодні ввечері і дати крему переночувати в холодильнику, з ним легше буде працювати. Молоко довести майже до кипіння, додати цукор і ваніль. Окремо змішати крохмаль, яйце і трохи молока, ввести суміш в кипляче молоко, варити на маленькому вогні до загусання. Повністю остудити, поставити в холодильник.
- Приготувати заварне тісто (воно дуже м’яке і ніжне): склянкою крутого окропу з дрібкою солі залити 1,5 скл. борошна, розмішати до однорідності і залишити трохи охолонути, додати яйце, вимішати, додати борошна (близько 0,5 скл.) і 2–3 ст ложки олії, вимісити до еластичності. Тісто накрити і даю йому дозріти ще 20–30 хв.
- На кружечок тіста класти по 2 малинки, 0,5 ч. ложки заварного крему і ліпити вареники.
- Варити невеликими партіями у киплячій підсоленій воді із додаванням 1 ч. ложки олії.
- Для соусу змішати приблизно 2 ст. ложки заварного крему, стільки ж сметани і стільки ж малини.