Яке варення найкорисніше

У такому варенні зберігається до 70 відсотків вітамінів. А готувати простіше, ніж будь-яке інше!

Останнім часом „сире” варення стало дуже популярним. Воно краще зберігає запах і смак свіжих ягід і, окрім того, вимагає менших часових затрат для приготування.

Готувати таке варення можна практично із будь-яких ягід. Вимоги такі: ягоди мають бути абсолютно свіжими і ретельно перебраними.

Промити їх у холодній воді, потім висипати на чисту суху тканину, дати висохнути. Потім зсипати в емальований посуд, додати рівну за вагою кількість цукру і, перемішуючи, перетерти дерев’яним товкачиком або блендером. Також можна пропустити через двічі ошпарену кип’ятком м’ясорубку.

Отримане пюре перекласти в стерилізовані сухі банки, закрити поліетиленовими кришками.

Зберігати в прохолодному місці (погріб, холодильник).

Взимку можна зберігати й на балконі – завдяки високій концентрації цукру варення не замерзне.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook