пляцок з арахісовим кремом

Пляцок святковий з арахісовим кремом

Пляцок святковий з арахісовим кремом

  • Інгредієнти на деко 20Х35 або 25Х35 см
  • Для тіста: 2 яйця, дрібка солі, 200 г цукру, 150 мл олії, 200 мл молока, 1 ч. л.  соди (погасити оцтом), 10 г розпушувача, 25 г какао, 750 г борошна.
  • Для крему: 600 мл молока, 80 г ванільного пудингу або крохмалю, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 200 г вершкового масла, 400 г вареного згущеного молока, 300 г смаженого арахісу.

Арахіс посмажити і поділити на 200 г у крем (треба змолоти) і 100 г на посипку (треба подрібнити).

До яєць додати сіль і починати збивати. Сюди ж додати цукор і збивати до тих пір, поки цукор розтане. Додати молоко, олію, погашену оцтом соду і 100 г просіяного борошна з розпушувачем (борошно брати із загальної кількості). Перемішати до однорідності.

Цю суміш поділити на дві рівні частини. До однієї додати 350 г борошна і замісити тісто. До другої частини додати 300 г борошна і 25 г какао і замісити тісто.

Дати обом тістам відпочити 15 хвилин. Поділити біле тісто на дві рівні частини і розкотити кожну пластом за розміром дека.

Випікати кожну приблизно 5-6 хвилин. Так само зробити з темним тістом. У нас будуть два світлі і два темні коржі.

Приготувати крем

Приготувати пудинг згідно з рецептом на упаковці. Коли охолоне, трішки збити міксером. Сюди поступово додавати варене згущене молоко і збивати до кремового стану. Додати збите вершкове масло. Додати мелені смажені горіхи. Готовий крем поділити на три частини і трішки залишати для перемазування верхнього коржа.

Складати пляцок: світлий корж + крем + темний корж + крем + темний корж + крем + світлий корж і крем. Посипати арахісом і можна полити шоколадом.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook