Кухня Рецепти

Домашній “вірменський” лаваш

Приготувати тонкий лаваш можна вдома , хоча це набагато важче, ніж товстий. Адже ці лаваші (їх у нас називають „вірменськими”) печуть у спеціальних печах.

23.03.2017 16:19

Приготувати тонкий лаваш можна вдома , хоча це набагато важче, ніж товстий, – усе ж зазвичай ці лаваші (їх у нас називають „вірменськими”) печуть у спеціальних печах. Але хороша духовка теж підійде. Розігрійте її до 180 °С і замісіть тісто з борошна, солі та води – воно має бути доволі крутим, але ліпше воду підливати потрошку, ретельно й довго вимішуючи.

Дуже тонко розкачайте тісто, злегка посипайте борошном з обох боків і випікайте на сухому деко хвилин п’ять-сім, але не більше – на лаваші мають з’явитися маленькі коричневі плямки. Можна його смажити і на сухій сковороді. Готовий лаваш потрібно тримати герметично закритим – він моментально черствіє.