Як пережити весняний авітаміноз: топ-5 овочів, які обов'язково мають бути в кожному холодильнику навесні | Сім’я і дім
Здоров'я та краса Сам собі лікар

Як пережити весняний авітаміноз: топ-5 овочів, які обов’язково мають бути в кожному холодильнику навесні

Весною дефіцит вітамінів відчувається особливо гостро. Організмові складно налаштуватися на потрібний лад після тривалої зимової «сплячки».

Які овочі потрібно мати на полицях холодильника, щоб швидко та без зайвих зусиль повернутися до звичайного ритму життя та захистити себе від весняного авітамінозу?

Брюссельська капуста

Цей незвичайний сорт капусти – справжня знахідка для прихильників здорового харчування. Його особливість — багатий вітамінами та корисними мікроелементами склад. Брюссельська капуста — джерело калію, магнію, фосфору і такої цінної для людського організму фолієвої кислоти. Також вона містить вітаміни групи C і B, велику кількість натурального заліза.

Корисна овочева культура для імунітету, органів зору, шкіри та волосся. Вживати її можна у вареному, смаженому, тушкованому і запеченому вигляді. Капуста чудово смакує з вершками, м’ясом, сиром та іншими овочами.

Максимум корисних властивостей — у свіжої брюссельської капусти. На відміну від замороженої, вона має яскраво виражений смак та легку гіркуватість. Зберігати її варто у холодильнику — у спеціально відведеній зоні свіжості. Оздоблений окремим відділенням для овочів холодильник Zanussi можна замовити на сайті https://www.moyo.ua/.

Часник

Часник має антибактеріальні властивості й приносить користь органам шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи. Він містить алліцин — природний антибіотик, який ефективно бореться з бактеріями, вірусами та штамами грибків.

Часник корисний як в сирому, так і в приготованому вигляді. Для пікантності його можна додавати до соусів і заправок.

Буряк

Цей овоч містить найбільшу кількість бору і марганцю, тому позитивно впливає на стан системи кровообігу. Крім того, його вживання сприяє покращенню стану шкіри, волосся і нігтів. І все це – завдяки бетаїну, пектину та іншим корисним мікроелементам в складі.

Буряк використовують для приготування борщу, різноманітних пюре, салатів та закусок. Сік овоча – один з найпопулярніших натуральних і безпечних барвників.

Болгарський перець

Так звана «вітамінна бомба», яка допомагає триматися на ногах, навіть коли лютують гострі респіраторні вірусні інфекції. Перець може похвалитися високою концентрацією вітаміну C та вмістом фосфору і заліза. Вживати його варто для профілактики захворювань шлунка, серця і печінки.

Кабачок

Цукіні та кабачки інших сортів – це фосфор, цинк, калій, кальцій та дієтична клітковина. Те, що треба для виснаженого організму.

Що приготувати з кабачка, щоб було смачно і корисно?

  • парові котлети з курячим філе і шпинатом;
  • млинці з в’яленими томатами;
  • овочеве рагу;
  • крем-суп;
  • запіканку.

Ця багата вітамінами та різними мікроелементами «п’ятірка» точно допоможе захиститися від різних вірусних та бактеріальних захворювань, сезонного авітамінозу та занепаду сил.

Дата публікації: 16.03.2020 img Поділитися