Здоров'я та краса Поради

Сім причин щодня з’їдати скибку гарбуза

Гарбуз містить унікальний вітамін, який практично відсутній в інших овочах. Тому його корисні властивості просто вражають!

  1. Гарбуз містить багато вітаміну А (каротину). За кількістю каротину гарбуз прирівнюється до моркви.
  2. Гарбуз має проносний ефект, виводить з організму шлаки і токсини, покращує обмінні процеси, що відбуваються в організмі.
  3. Особливо цінний гарбуз тим, що містить вітамін К, який сприяє згортанню крові, цей вітамін практично відсутній в інших овочах.
  4. Гарбуз чемпіон серед овочів за вмістом заліза. Тому його дуже корисно їсти при анемії (зниженому гемоглобіні в крові).
  5. Оскільки гарбуз містить багато калію, його корисно включати в раціон людям з серцево-судинними захворюваннями, оскільки калій усуває набряки, сприяє зміцненню судин, покращує роботу серця.
  6. Вживання гарбуза сприяє поліпшенню потенції, оскільки в складі є цинк.
  7. Сира м’якоть гарбуза покращує роботу жовчного міхура.