Оригінальний курячий шашлик з фруктами в духовці

Я давно використовую фрукти при приготуванні м’яса. Можна приготувати соус з них, а можна просто додати – в’ялені або сушені. В цьому рецепті курячого шашлику з фруктами я використала інжир і сливу, але ви можете замінити їх на інші фрукти. Все залежить від вашого смаку і можливостей конкретного моменту. Не бійтеся експериментувати! М’ясо, а особливо куряче, любить кисло-солодкий смак практично усіх фруктів.

Курячий шашлик з фруктами

300 г курячого філе, 100 г інжиру, 100 г слив, 75 мл оливкової олії, 50 мл бальзамічного оцту, 1 ст. ложка меду, 1/2 лимона, 2 зубці часнику.

Куряче філе попередньо треба замаринувати. Для цього підготовлене м’ясо нарізати на невеликі шматочки та залити маринадом. Для маринаду змішати бальзамічний оцет та оливкову олію, за бажання, додати часник, пропущений через часникочавку, спеції, мед.

М’ясо відправити в холодильник, як мінімум, на 30 хвилин. Для того, щоб воно рівномірно просочилося маринадом, перемішати його через деякий час.

А тим часом приготувати фрукти для курячого шашлику – помити їх та розрізати на половинки.

Коли м’ясо промаринувалося, нанизати його на шпажки, чергуючи з фруктами у довільному порядку. Випікати 180 градусах 20-25 хвилин. Можна форму вистелити фольгою або пергаментом.

Нанизуємо м`ясо та фрукти на шпажки

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook