Вершковий суп з копченою куркою та печерицями
На 3 л баняк: 3 копчені курячі гомілки, 350 г печериць, 6 картоплин, 2 плавлені сирки, 1 морква, 1 цибуля, 4 ст. ложки масла, спеції: сіль, перець, карі, куркума, хмелі сунелі.
Копчену курку (у мене гомілки) залити водою і поставити варитися. Як закипить, зняти піну і на середньому вогні проварити 20 хв. М‘ясо витягнути, розібрати на шматочки. Картоплю почистити, помити і порізати невеликими кубиками. В бульйон покласти підготовані картоплю і курку, поставити варитися на середньому вогні. Поки буде закипати, приготувати засмажку. Дрібно нарізати цибулю, окремо натерти моркву. Розігріти на сковорідці 2 ст. ложки масла і на мінімальному вогні тушити до м‘якості і прозорості цибулю, тоді додати моркву і тушити ще 2-3 хв. Як закипить бульйон з куркою і картоплею, зібрати за потреби піну, збавити вогонь, додати засмажку, порізані невеликими шматочками вершкові сирочки, спеції. Періодично помішувати суп, поки будуть готуватися печериці, щоб сирки розчинилися. Печериці помити, почистити і порізати. Розігріти на сковорідці 2 ст. ложки масла, викласти печериці і смажити на середньому вогні до повного випаровування вологи і золотистого кольору. Коли картопля в супі буде готова, додати посмажені гриби, варити ще 5 хв. Подавати з посіченим кропом.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Спробуйте також приготувати: