Ньокі картопляні | Сім’я і дім
Кухня

Ньокі картопляні

Окрім традиційного приготування, також картопляні ньокі можна запекти під тертим сиром або додати тертий сир у тісто.

05.03.2017 13:27

Інгредієнти:
5 картоплин, 100-200 г борошна, 1-2 яйця, сіль.

Картоплю зварити у кожушку, почистити, дрібно потерти або потовкти на пюре. Можна використовувати готове пюре. Замісити тісто, додавши до картоплі борошно, яйце і сіль (не має липнути до рук). Розділити на 4 частини, кожну згорнути ковбаскою, порізати шматочками (як ліниві вареники). Кожен шматочок притиснути виделкою. Варити у киплячій підсоленій воді, доки спливуть.

Смакує зі сметаною; сметаною і посіченим кропом; сметаною, домашнім сиром і часничком; грибною підливою; маслом; можна посипати тертим сиром; шкварками; смаженою цибулею. Також картопляні ньокі можна запекти під тертим сиром або додати тертий сир у тісто.