Домашній мармелад. Смачний і корисний

Пропоную спробувати приготувати домашній смаколик, який однозначно сподобається вашим дітям, до того ж він буде максимально безпечний і корисний, якщо приготуєте його на свіжовичавленому соці. Ще один момент: не робіть багато за раз, тільки так, щоб одразу з‘їсти, - тривале зберігання протипоказане, виділяється зайва волога і мармелад губить початкову текстуру!
Домашній мармелад
10 агар-агару, 55 мл води, 270 мл соку, 80 г цукру. 
Сік процідити через ситечко, додати цукор і поставити на вогонь. Я використала три різні соки (яблучний, яблучно-смородиновий, апельсиновий) і отримала три різні смаки мармеладу. Змішати холодну воду з агаром. Коли цукор у соці розчиниться, додати розведений агар і, помішуючи, варити на середньому вогні. Як закипить, варити ще хвилини 3-5 до легкого загустіння, помішуючи і не скручуючи газ. Вилити у форму (в ідеалі прямокутну силіконову, щоб потім легко доставати) і як охолоне покласти в холодильник  на 1 год. Витягнути, порізати прямокутничками, обваляти в цукрі за бажанням і одразу смакувати. Різати і в цукрі обкочувати безпосередньо перед споживанням, якщо постоїть, пустить рідину. Мені більше сподобалося не обкачувати в цукрі, – мармеладка має красивіший вигляд, діти собі пообкочували, але, як на мене, то не мало «товарного» вигляду. Але на смак це не вплинуло – він фантастичний!
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Також спробуйте приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook