Здоров'я та краса Народна медицина

Часник і вино — настоянка, яке прожене будь-яку застуду

Про неймовірні властивості часнику написано і сказано вже дуже багато. Ми розповімо вам про надзвичайно цілющу комбінацію часнику з червоним вином. Читайте далі.

Вино і часник мають сильний вплив на систему кровотворення, покращують стан всієї серцево-судинної системи. Часник на червоному вині – чудовий засіб для детоксикації організму,  зміцнення імунної системи. Така комбінація усуває холестерин, виводить надлишок солі з організму, збільшує витривалість, дає енергію і бореться з різними інфекціями.

Перш за все, цей засіб має сильні властивості для боротьби з різними типами раку.

Складові:

• 12 зубчиків часнику
• 0,5 л якісного червоного вина

Приготування:

• Очистіть часник і змішайте його в скляній банці з 0,5 л вина. Беріть місцевий часник, а не китайський з супермаркету.
• Крім того, ви можете розрізати часник навпіл, в такому вигляді він буде дозрівати краще, а ефект від настоянки буде більш потужним. Але пам’ятайте, що в такому вигляді, смак настоянки буде досить специфічним.
• Закриті баночки з сумішшю і зберігайте протягом двох тижнів в місці, захищеному від сонячного світла. Збовтуйте її 2-3 рази на день.
• Рідину профільтруйте і зберігайте в непрозорому контейнері.
Цей еліксир можна робити по 2 рази на рік. Протягом 1 місяця п’ють по 2-3 ч. ложки в день.

Як у будь-яких ліків та у настоянки є протипоказання.
Настоянка часнику на червоному вині не рекомендується дітям до 16 років, вагітним, при гастриті, панкреатиті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічних захворюваннях печінки і нирок.

А тепер розберемося докладніше, в чому ж чудодійний секрет дружби часнику і вина. Розглянемо корисні властивості кожної складової настоянки окремо. Власне, вони всім відомі.

Червоне вино з давніх часів регулярно вживають довгожителі. А все тому, що речовини, які містяться в червоному вині, надають профілактичну дію на роботу шлунково-кишкового тракту, уповільнюють запальні процеси, запобігають утворенню тромбів, раку, зберігають наші клітини, не дають їм зруйнуватися.

Червоне вино покращує роботу головного мозку, зміцнює пам’ять, підвищує працездатність, як розумову, так і фізичну, заспокоює нервову систему, полегшує клімакс, продовжує молодість. Воно сприяє кращому засвоєнню заліза і його рекомендують навіть для лікування анемії.

Звичайно, все добре в міру. Червоного вина можна вживати 150 – 200 мл в день кілька разів на тиждень. При щоденному вживанні цю норму потрібно знизити до 100 мл.

Корисні властивості часнику теж здавна відомі. Хто часник їсть, той менше або майже не хворіє.
Часник вчені включають в список найкорисніших продуктів для здоров’я людини.
Адже часник – це природний антибіотик, він вбиває мікроби і віруси так само, як перекис водню.
Часник, як і червоне вино, позитивно впливає на роботу серця, розріджує кров, покращує кровообіг, знижує рівень холестерину.
Часник – прекрасна профілактика раку шлунка і кишечника, він зміцнює імунітет, відновлює сили, уповільнює процес старіння.

Властивості часнику і червоного вина багато в чому схожі. Об’єднавшись, вони ще більше посилюють свою чудодійну силу.

Настоянка часнику на червоному вині
• виводить солі і шлаки з організму
• знижує рівень холестерину
• очищає кров
• покращує процеси травлення
• зміцнює стінки судин
• зміцнює імунітет
• лікує серцево-судинну систему
• допомагає при жіночих захворюваннях
• підвищує працездатність.

Дата публікації: 24.01.2019 img Поділитися