Желе “Бите скло”
800 г сметани, 4-5 пачок желе (я брала “Мрія”) різних кольорів, 2 скл. цукру (але цукор можна брати на смак),
1 ч. ложка соку з лимона (якщо любите з кислинкою).
1 пачку желе розвести в склянці (250 мл) кип’ятку, гарно розмішати, вилити у тарілку, щоб застигло. Аналогічно зробити з усіх пачок. Желатин залити холодною кип’яченою водою, щоб покрила вода желатин.
Сметану змішати з цукром, поставити на маленький вогонь, варити, помішуючи, щоб цукор розтанув. Набухлий желатин розтопити, але не кип’ятити, додати до теплої сметани, розмішати.
Застигле желе порізати кубиками, викласти у форму, залити сметаною з желатином та залишити, хоча б на годинку в холодильнику.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також приготувати:
- Торт без випікання “Бите скло” з печивом “Орео”
- Торт “Конфеті”. Улюблений варіант рецепта “Бите скло”
Post Views: 261