желе Бите скло

Желе “Бите скло” – сто років десерту, але всі його люблять

Іноді хочеться і такого смаколика, щоб швидко, красиво та смачно. Саме таким є желе "Бите скло". Рецепт старий, як світ. Але це завжди смачно.

Желе “Бите скло”

800 г сметани, 4-5 пачок желе (я брала “Мрія”) різних кольорів, 2 скл. цукру (але цукор можна брати на смак),
1 ч. ложка соку з лимона (якщо любите з кислинкою).
1 пачку желе розвести в склянці (250 мл) кип’ятку, гарно розмішати, вилити у тарілку, щоб застигло. Аналогічно зробити з усіх пачок. Желатин залити холодною кип’яченою водою, щоб покрила вода желатин.
Сметану змішати з цукром, поставити на маленький вогонь, варити, помішуючи, щоб цукор розтанув. Набухлий желатин розтопити, але не кип’ятити, додати до теплої сметани, розмішати.
Застигле желе порізати кубиками, викласти у форму, залити сметаною з желатином та залишити, хоча б на годинку в холодильнику.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook